El pasdoble ‘Colau’ i la marxa cristiana ‘Capitania Cristiana 2010’ de Ximo Cano protagonistes de ‘Entre Pasodobles y Marchas’

Aquest mes dediquem la secció 'Entre Pasdobles i Marxes' a dues obres del compositor i professor de la Nucia, Ximo Cano.

En aquest article trobaràs els vídeos, àudios, notes al programa i partitures en descàrrega de les obres que ell mateix ha triat per a protagonitzar aquesta secció.

Com funciona aquesta secció?

Aquesta secció està dedicada al gènere del pasdoble i a tot tipus de marxes: des de les presents en les nostres festes de moros i cristians i unes altres...

La curiositat d'aquesta secció és que el protagonista de cada mes serà qui trie a l'autor que ocuparà la seua plaça el mes següent creant així una selecció de pasdobles triats totalment pels propis protagonistes.

L'elecció de Ximo Cano per al mes de febrer és el compositor de Benidorm Josep Cano Gracià.

Cada mes l'autor protagonista seleccionarà dos de les seues obres que podrem escoltar en les versions triades pel propi compositor. A més, coneixerem les seues notes al programa, la història de cada pasdoble i al propi compositor.


'Colau' i 'Capitania Cristana 2010', dos composicions de Ximo Cano.

'Colau'

'Colau' és dues coses al mateix temps i està dedicat a Nicolàs Borja: d'un costat és un intent d'anar un pas enllà del pasdoble i d'un altre (per a mi, el més important) és l'alteà que més m'estime. No cal dir res més. En el primer cas perquè, si he encertat, l'oient no escoltarà ni un pasdoble ni una obra (o potser les dues coses alhora). En el segon cas, perquè no calen justificacions.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

'Colau'
Ximo Cano
Societat Musical L'Illa de Benidorm
Director: Joan Antoni Espinosa

Possem en descarrega les partitures completes de 'Colau' per petició del propi autor.


'Capitania Cristiana 2010'

Es tracta d'una part del regal per a Salvador Sanchis Tasa, capità cristià a les festes de Callosa d'Ensarrià l'any 2010. Amb la idea que les seues formacions en l'entrada cristiana gaudiren d'un lligam musical, van estar compostes una tocata per a dolçaines, una fanfàrria per a metalls i aquesta marxa cristiana per a banda. Totes tres, més una segona marxa cristiana escrita per a l'any anterior (en què li tocava ostentar el càrrec de banderer) basades en el mateix material musical. Tot, buscant procurar una sensació d'homogeneïtat en la diferència.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

'Capitania Cristiana 2010'
Ximo Cano
Unió Musical Valladina de Vallada
Víctor Vallés
Gravada per al CD La Valladina

Possem en descarrega les partitures completes de 'Capitania Cristiana 2010' per petició del propi autor.


Ximo Cano

Ximo Cano és llicenciat en Ciències Físiques, imparteix classes d'informàtica i, a les nits, toca la tuba en la Unió Musical del seu poble, la Nucia, i en la de la Societat Filharmònica d'Altea. De tant en tant, algú li proposa d'escriure música i accepta encantat. Perquè és la seua dèria. I ho fa perquè sí, per divertiment o picardia; no hi busca grans reconeixements, sinó només pagaments discrets, entre els quals el que més valora: les amistats. Li agrada, per això, bromejar dient que, a la llarga, hi ha arribat a trobar deu cèntims de fama esperant-lo.

Al marge de la seua producció per a altres formacions, potser mereixen ser anomenades les obres per a banda simfònica Manual del perfecte inoportú, Hores d'estiu, Viatges, De vores al mar, (De) Construccions, Un feix de coses petites, Gotes i flocs; els pasdobles Colau, Quatre dies i Tres i no res; la marxa cristiana Capitania cristiana 2010; les obres amb solista Petit concert i Concertino, per a tuba i banda, Concert per a piano i banda o Concert breu, per a trompa i banda.

Puedes hacer comentarios!

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Diciembre 2021
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline