La Jove Orquestra de la Societat Ateneu Musical de Cullera actúa dentro del Ciclo de Conciertos de Invierno

Este domingo 13 de diciembre la Jove Orquestra de la Societat Ateneu Musical de Cullera ofrecerá, dentro del Ciclo de Conciertos de Invierno que organiza y patrocina el Ayuntamiento de Cullera.

 

 

Será a las 11:30 horas en el Auditorio Municipal bajo la batuta de su director, Pascual Martínez Martínez. El evento, titulado 'De l'opereta a la sarsuela, amb reminiscències espanyoles', contará con la voz del barítono Francisco Chinillach.

El programa será: 

Pirates of Penzance (Obertura)
A. Sullivan

La viuda alegre
F. Lehar

I due Figaro
S. Mercadante

Gitana
J. Strauss Sn.

La del manojo de rosas*
P. Sorazábal

Madrileña Bonita

Luisa Fernanda*
F. Moreno Torroba

Vidal y Coro de vadeadores

El año pasado por agua (Pasacalle)
F. Chueca

Alma de Dios* (Canción Húngara)
J. Serrano

La Canción del Olvido*
J. Serrano

Canción de Leonello y final

*Barítono: Francisco Chinillach


Jove Orquestra de la Societat Ateneo Musical

La Jove Orquestra Simfònica de l’Ateneo Musical de Cullera es va presentar en públic en la Casa de la Cultura el dia 20 de novembre de 1985. Nascuda al si d’aquesta societat musical amb més d’un segle d'història, forma part del context cultural i artístic de la Comunitat Valenciana.

Formada amb motiu de l’Any Europeu de la Música i l'Any Internacional de la Joventut, està composta per 70 joves, molts d’ells estudiants d'instruments d'arc al Conservatori de València i a la mateixa societat musical.

Malgrat la seua jove existència, l'orquestra executa nombrosos concerts totes les temporades dins de la Comunitat Valenciana, i des de 1987 participa regularment en el Festival Internacional d'Orquestres Juvenils organitzat al Palau de la Música de València.

Ha estat dirigida per Gerardo Pérez Busquier (1985-1993), Francisco Tamarit Fayos (1993-1996), Emili Renard Vallet (1996-1998) i Frank de Vuyst (1998-2002), i des d'eixe any per Pascual Martínez Martínez.

Ha realitzat gravacions per a RNE, Ràdio 9, la COPE i Ràdio Popular de València, i ha acompanyat solistes de la talla de Dolores Medina, Gloria Fabuel i Manuela Muñoz.

En els diversos cicles de concerts de primavera i de tardor en els quals ha participat, la Jove Orquestra ha actuat en diversos punts de la Comunitat Valenciana i ha interpretat amb èxit obres de Beethoven, Hummel, Schubert, Stravinski, Falla, Haëndel, Mozart, Ravel, Blanquer i Talens, entre d’altres, i a l’abril de 2008 va participar en el XXI Festival Internacional d'Orquestres Ciutat de Múrcia.

Amb la formació d’aquesta orquestra simfònica, l’Ateneo Musical contribueix d’una manera important al foment de l’estudi dels instruments de corda, al mateix temps que situa la nostra ciutat com a una de les primeres en conjunts artístics i musicals.

Pascual Martínez Martínez, Director

Naix a Alcàsser (València) en 1965 i inicia els estudis musicals en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València en l'especialitat de clarinet, amb Juan Vercher, i després de piano.

Ha sigut membre de l'Orquestra del Conservatori i de la Banda Juvenil de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i en 1986 va obtindre el títol superior de clarinet amb menció honorífica.

Posteriorment va cursar estudis superiors amb Rafael Talens, Amando Blanquer, Eduardo Cifre i Manuel Galdulf, i va obtindre els títols superiors de composició, orquestració i direcció de cors i d'orquestra, amb menció honorífica i premi extraordinari fi de carrera respectivament en aquests últims, i va ser seleccionat pel mestre Aldo Ceccato per a realitzar el curs de direcció d'orquestra a Santiago de Compostel·la.

Com a director convidat ha dirigit les societats musicals següents: Ateneo Musical de Cullera, Primitiva de Llíria, Tavernes de la Valldigna, Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i Orquesta de Jóvenes d’Albacete.

Ha sigut director de les societats musicals de Yàtova, Aldaia, Alcàsser i Xàtiva, així com director assistent de la Jove Orquestra Valenciana. A més, ha realitzat diversos cursos d’anàlisi musical i composició.

Ha exercit com a professor en els conservatoris de música de Carcaixent, Carlet, la Vall d’Uixó, Cullera i València en les especialitats de clarinet, harmonia, formes musicals i orquestra. Ha compost diverses obres per a banda, música de cambra i orquestra, i ha sigut finalista també en diversos concursos, entre ells l'accèssit del VI Concurs de Composició per a Banda de Música Rafael Rodríguez Albert, de la Diputació d'Alacant, amb l'obra “Seqüències”. Va rebre en 2014 el Premi al Millor Director en el Certamen de la Diputació i en 2017 accèssit al millor director en el I Concurs d’Orquestres de la Comunitat Valenciana.

En l'actualitat dirigix l'Orquestra del Conservatori de València, lloc en el qual exerceix de professor titular en l’especialitat d’orquestra. Ha dut a terme actuacions en el Palau de les Arts i en el Palau de la Música de València, amb obres com “Carmina Burana” i  “El cant dels boscos” . També dirigeix la Jove Orquestra Simfònica de la Societat Ateneo Musical de Cullera i la Banda de la Unió Musical de Llanera de Ranes.

Francisco Chinillach, Baríton

Nascut a València en 1988. Baríton líric d’ampli registre vocal centrat en el repertori mozartià i en el bel canto, es troba finalitzant els estudis professionals de cant amb el professor Amadeo Lloris. També ha rebut classes del baríton internacional David Menéndez, d’Estrella Estévez i de Lluís Martínez. És ben conegut en auditoris com el de Torrent, en el qual és habitual sota la direcció del mestre Alejandro Manzanera. Entre les seues actuacions corals hi ha les reestrenes de “Vinatea” de Matilde Salvador i “La cançó de l’Horta”. Com a solo, destaquen les interpretacions que va dur a terme del comte Almaviva a “Le nozze di Figaro” en el Conservatori Professional de València, i la del ruc en “El naixement” a l’Auditori de Vila-real.

Ha treballat amb directors com Cristóbal Soler, Francesc Gamón, Pascual Martínez i Alejandro Manzanera, entre d’altres.

En el repertori simfònic destaquen la seua interpretació de la “Fantasia coral” a l’Auditori de Catarroja, “La missa de la coronació” a l’Església de Sant Francesc de Llíria i a Requena, l’“Stabat Mater” de Dvorak, el “Rèquiem” de Mozart i “Música per al Nadal” d’Ernest Artal.

Actualment es troba preparant els rols de Don Giovanni per a “Don Giovanni”, Figaro per a “Il barbiere di Siviglia”, Guglielmo per a “Così fan tutte”, la “Missa de rèquiem” de Verdi i el paper de Raphael per a “Die Schöpfung” de Haydn.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Festivales y Conciertos'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Octubre 2021
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline