L’Orquestra Nacional d’Espanya dóna per finalitzat el confinament amb la interpretació d’Azenet 1238 de Ramon Garcia i Soler

Els escenaris de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) tornen a alçar el teló per tal de festejar el Dia Europeu de la Música amb una jornada musical maratoniana en la qual hi haurà actuacions de diferents estils i gèneres per celebrar la cultura en viu.

 

 

Supondrà, a més a més, la tornada a una certa normalitat de les unitats i col·lectius artístics que integren l’INAEM fins que el proper mes de setembre reobriran al públic la totalitat d’espais escènics de l’organisme amb l’inici de la temporada 20/21.

Així, el proper dissabte 20 juny de 2020, l’Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya (OCNE) reprendrà l’activitat aturada a causa del COVID- 19 amb una obertura solemne. Per a l’ocasió l’obra elegida ha estat Azenet 1238 del compositor Ramon Garcia i Soler, a càrrec del Grup de Metalls i Percussió de l’Orquestra Nacional d’Espanya. La interpretació es realitzarà en reproducció en continu i sense públic. El concert tindrà lloc a l’Auditori Nacional i començarà a les 11 h.

Després de commemorar aquesta efemèride, la programació en streaming des dels distints recintes escènics de l’INAEM continuarà amb #VolvemosALosEscenarios a fi d’acomiadar l’actual temporada.

Azenet 1238 és una obra de joventut del mestre d’Atzeneta d’Albaida escrita l’any 1992 que formalment respon a una forma sonata. Fou una de les seues primeres incursions en la música instrumental, no debades ocupa el tercer lloc en la seua dilatada producció. El títol fa referència al nom de la població del compositor tal com apareix al Llibre del Repartiment i l’any remet a la fundació del Regne de València. Fou estrenada el setembre del mateix any a mode de fanfàrria obertura en l’entrada d’Atzeneta. En la peça es poden observar clares reminiscències d’A. Copland, de L. Bernstein i, sobretot, de J. Williams.

 

 

L’obra fou revisada per a les noces del seu germà i després fou editada per Omnes Band. Recentment la València Brass Band, amb Enrique Alborch a la direcció, l’enregistrà en la seua versió per a brass band, fet que ha ajudat a la seua difusió.

L’interés mostrat per un dels components de l’Orquestra Nacional d’Espanya, Edmundo Vidal, que el seu dia, junt a un seguici de xiquets que avui dia són grans professionals de la música la interpretà en públic per primera vegada, però especialment el seu caràcter optimista han estat claus per seleccionar-la a fi d’encetar el concert postconfinament d’una de les orquestres més prestigioses del país.

A més de la seua retransmissió en directe, la jornada quedarà disponible per a la seua visualització online en el web del Ministeri de Cultura i Esport, el canal de Youtube de l’INAEM i en la Teatroteca del Centre de Documentació de les Arts Escèniques i de la Música, que se sumarà a aquesta celebració amb l’aportació de fonts documentals, gràfiques i audiovisuals que ajuden a contextualitzar i completar la informació sobre les obres, compositors, entitats i unitats que participen en les peces seleccionades.

Sens dubte, el fet que l’Orquestra Nacional d’Espanya haja elegit una obra de Ramon Garcia i Soler per reprendre la normalitat és tot un reconeixement al bon fer d’un dels compositors més significatius del panorama musical espanyol actual.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Festivales y Conciertos'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Junio 2021
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline