Música valenciana i argentina al pròxim concert de la Banda Simfònica d’Algemesí

El diumenge 23 de febrer pel matí tindrà lloc al Teatre Municipal d’Algemesí el concert d’hivern de la Banda Simfònica d’Algemesí, on s’interpretaran obres de marcat caràcter valencià i s’estrenaran dos arranjaments per a banda i clarinet solista de música d'Astor Piazzolla.

A la primera part del concert escoltarem dos obres del compositor alcoià Amando Blanquer Ponsoda: la marxa mora 'El Somni' i 'Tres danses valencianes', composició feta a partir de temes de balls populars valencians on Blanquer exhibeix una mostra sorprenent d’habilitats compositives i exigeix el màxim a cada instrument, ampliant tots els registres i possibilitats per aconseguir de la banda un instrument cada vegada més ampli i precís.

També s’interpretarà la peça 'Estampes mediterrànies' del compositor d’Alberic Leopoldo Magenti, suite simfònica en 4 moviments de la que, seguint una misteriosa tradició musical, sols s’interpretaran els dos primers i l’últim: Crepuscle a Mallorca, La pavana de València i La costa Brava.

 

 

Després de dirigir la primera part, el mestre Alberto Ferrer Martínez intercanviarà la batuta pel clarinet i així, el públic tindrà el plaer d’assistir a l’estrena de dos arranjaments per a banda i clarinet solista: 'Tristezas de un Doble A' i 'Aconcagua' d'Astor Piazzolla, qui originalment les va compondre per a bandoneó, un instrument de vent de teclat semblant a l’acordió. És de la famosa marca de bandoneons “Doble A” (pel seu fundador Alfred Arnold) d’on sorgeix el títol de la primera peça.

L’argentí Guillermo Anad ha sigut l’encarregat d’arranjar aquestes dos obres i adaptar-les expressament per a ser interpretades per la Banda Simfònica d’Algemesí junt amb al seu director i clarinetista Alberto Ferrer Martínez, dirigits en esta segona part per l’algemesinenc Jordi Girbés Trull.

D’aquesta manera, la Banda Simfònica d’Algemesí s’avança a l’any Piazzolla que serà en 2021, coincidint amb l’aniversari del naixement del compositor. Nascut en Mar de Plata, Argentina, Astor Piazzolla va créixer com a immigrant en el Lower East Side de Manhattan on va aprendre a tocar el bandoneó i es va submergir en el món del jazz i la música clàssica que la ciutat oferia. Als setze anys va tornar a Argentina on va desenvolupar l’estil del tango nuevo combinant tango tradicional amb elements de la música clàssica i el jazz, fet que el va convertir en una figura altament controvertida a la seua terra natal, al mateix temps que resultava aclamat als Estats Units i Europa. Hui en dia, 28 anys després de la seua mort, se’l considera com a un dels músics argentins més importants de la història del seu país i és reivindicat per intel·lectuals, jazzistes i músics de rock de tot el món.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Agosto 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline