Arturo Sandoval i Rubén Simeó actuaran amb la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria

El dissabte 8 de juny, a les 20:30h, actuaran al Teatre-Auditori de la Unió Musical de Llíria uns dels millors trompetistes del món, Arturo Sandoval i Rubén Simeó, els quals oferiran un concert amb la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria. Serà la primera vegada en la llarga trajectòria artística de Sandoval que oferirà un concert amb una banda simfònica.

 

Serà un concert únic i excepcional que tindrà una ressonància nacional per la possibilitat de veure en un mateix concert a dos dels grans virtuosos de la trompeta. A més, Sandoval impartirà als locals de la Unió Musical una Màster Class i altres activitats durant tot el dissabte 8 de juny. Davant l'interés i la demanda d'alumnes per assistir a les classes de Sandoval, la Unió Musical ha tingut que ampliar diverses vegades la matrícula. En finalitzar la Màster Class tots els alumnes podran fer-se un photocall amb Arturo Sandoval i obtindre un autògraf . A més, també podran assistir a les 16h. a l’assaig general i posteriorment tindran reservada butaca per al concert de les 20:30h.

Durant tot el dia també hi haurà muntada als locals socials de la Unió Musical una exposició de trompetes de la marca Fides.

Des de la Unió Musical ens informen que ja van quedant poques localitats per a assistir al concert. Els interessats encara poden adquirir les entrades a través de la web de la societat: www.uniomusicaldelliria.com 

També es poden adquirir directament en les oficines de la Unió Musical de Llíria (carrer San Vicent 17) els dilluns i divendres de 17:30 a 20:30 h. El preu de l’entrada numerada és de 30 euros. Arturo Sandoval participarà en el concert com a trompetista i com a compositor. A més, Rubén Simeó interpretarà un concert compost per Sandoval. També podrem escoltar als dos artistes junts amb duos i amb l’acompanyament de la Banda Simfònica Unió Musical dirigida pel mestre titular, Pablo Marqués.


El cubà Arturo Sandoval està considerat el millor trompetista del món i el màxim exponent històric de la trompeta i de la seua execució. Sandoval és un músic complet: compositor i pianista però sobretot un trompetista tècnicament impecable que amb una gran versatilitat és capaç d'abordar tant el repertori clàssic com el jazz i la música tradicional cubana. Sandoval posseeix a més una tècnica fabulosa, amb gran lluïment en les notes altes, a més compta amb una amplíssima discografia. En definitiva un dels músics més brillants, polifacètics i reconeguts de l'actualitat amb infinitats de premis i distincions, com les 10 vegades en què ha guanyat el prestigiós premi Grammy.

Pel que fa a Rubén Simeó, amb tantes arrels amb la Unió Musical de Llíria, conserva des de ben jovenet una intensa amistat amb Arturo Sandoval al qual el considera un dels seus referents. No debades Sandoval compongué exclusivament per a Rubén un concert per a trompeta que fou estrenat en Brasil el passat més d'octubre. Des de xiquet, Rubén ja va destacar com un trompetista virtuós i amb unes qualitats tècniques excepcionals. Maurice André, un dels seus mestres, ja va dir d'ell de jovenet quer seria el millor trompetista del món, alhora que ressaltava les seues condicions tècniques excepcionals i inaudites en una edat tan primerenca. Per tot açò, Rubén ha estat considerat el mozart de la trompeta i ha obtingut grans premis en els millors concursos nacionals i internacionals.


Rubén Simeó

Nace en Vigo (España) en1992. Desde muy temprana edad, demuestra unas facultades excepcionales en la trompeta, realizando conciertos en auditorios y programas de televisión, con gran éxito de público y crítica musical que elogian su madurez a tan corta edad. 

Desde los 8 años obtiene grandes premios en los mejores concursos internacionales, como Yamaha Madrid, Ciudad de Benidorm (presidido por Maurice André), Porcia Italia, Maurice André Francia, Selmer Paris, P. Jones, Gebwiller, Francia, Theo Charlier Bélgica, siendo siempre el concursante mas joven de todas sus ediciones.

Desde tan temprana edad participa continuamente en programas de radio y televisión como TVE, Antena 3, Cuatro, TV Francesa, Radio France, TV Italiana, Radio Clásica, TV Tokyo, Beijing TV, Armenian TV....

Con 12 años, actúa como solista en el Concierto de Navidad con la Orquesta Sinfónica de la R.T.V.E en el Auditorio Nacional de Madrid y Auditorio de Zaragoza dirigido por Adrián Leapper, retransmitido por TVE Internacional a varios países.

En esa edad grabó su primer disco "Ensueño", la cual presentó con una amplia gira de conciertos por España y Portugal.

Realiza periódicamente, Cursos y Clases Magistrales por distintos países del mundo como España, Portugal, Francia, Alemania, Italia, Inglaterra, Estonia, Turquía, China, Japón, Corea, Perú, Costa Rica, Colombia, Ecuador, Venezuela, Estados Unidos....

Actúa regularmente con grandes Orquestas como: Radio Televisión Española, Orquesta de Valencia, Filarmónica de Galicia, Sinfónica Illas Baleares, Orquesta de Múnich, Stuttgart (Alemania) Paris, Filarmónica Nantes, Niza(Francia), Metropolitana de Lisboa, Viana do Castelo (Portugal) Sinfónica de San Cristóbal (Venezuela), Roma, Filarmónica de Cannes (Francia), Sinfónica de Porcia, Emile Romagne (Italia ) Beijing (China) Heredia, San José (Costa Rica), Caracas (Venezuela), Sinfónica de Kanazawa (Japón) ...

También ha actuado con grandes Bandas Sinfónicas como: Comunidad de Madrid, Municipal Palma de Mallorca, B. M. Coruña, B.M. Santiago, B.M.Valencia (España) Garde Republicaine Paris, Nantes, Burdeos (Francia) Stuttgart, Berlin (Alemania) Viana do Castelo, Oporto (Portugal) Roma, Sicilia (Italia) Estambul (Turquía), Siena Wind Tokio (Japón), Beijin (China) San José, Heredia (Costa Rica)...

En Julio de 2005, con 13 años, actúa invitado por Maurice André en la Semana Internacional de la Trompeta celebrada en Burdeos (Francia) con gran éxito de crítica y público. Precisamente Maurice André ha resaltado de Rubén sus condiciones técnicas excepcionales, inauditas en tan temprana edad. También en 2008 actúa en el Auditorio de Lille junto con Maurice André y el trombonista Michel Becquet en un concierto retransmitido por la Radio Televisión francesa.

También en ese año recibió en Stuttgart (Alemania) el Premio Europeo de la Cultura como reconocimiento a su brillante carrera.

Es requerida su participación en Concursos Internacionales varios, como, “Internacional Trumpet Guild”, I.T.G. 2009, celebrado en Pensilvania, National Trumpet Competition”, celebrado en Denver, donde actuó acompañado de “United States Air Force Academy Band” y Canadian Brass….

Ha grabado varios discos, editados por todo el mundo, con el sello discográfico “Avex Classics”, con Siena Wind Tokio, Orq. Sinf. Kanazawa (Japón), Bandas Sinfónicas varias, orquestas de cámara, piano, órgano barroco...

También ha estrenado y realizado grabaciones periódicas de compositores actuales en todo el continente, como “Concerto Ibérique” de V. Cosma, junto a la Garde Republicaine de Paris, actuando también en la catedral Notre Dame, Paris, retransmitido por la televisión francesa; “Solerianeta”, de Andrés Valero, “Al andar” de E, Calandín, “Diversions” de A. Álvarez, “Concierto para trompeta y percusión” (Méjico) Alejandro Carmona, “Concierto” J.P. Vandelbeare, “Fantasía Concertante para trompeta y orquesta” Salvador Chuliá…

Actualmente es Concertista de trompeta, actividad que alterna con la de pedagogo y profesor en el Conservatorio de Plasencia y Clases magistrales periódicas en varios países internacionales.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Festivales y Conciertos'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Octubre 2022
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline