La Banda Jove de l'Ateneu Musical de Cullera actua al Cicle de Concerts d'Hivern

El pròxim diumenge, dia 13 de gener a les 12 h, la Banda Jove de la Societat Ateneu Musical oferirà un concert emmarcat dins del Cicle de Concerts d'Hivern de Cullera.

 

 

Al concert, que tindrà lloc a l'Auditori Municipal de Cullera, la Banda Simfònica de la Societat Ateneu Musical, sota la batuta de José Salmerón Alemany, interpretarà el següent programa:

PRIMERA PART

Heaven’s light (2004) 6’
The Witch and the Saint (2004) 12’
Steven Reinecke (1970)

Alpine Fanfarre (1997) 4’
Franco Cesarini (1961) 

SEGONA PART

October (2000) 8’
Eric Whitacre (1970)

Gulliver’s Travels (2000) 9’
- Lilliput
- Brobdingnag
- Laputa
- The Houyhnms
Bert Appermont (1971)

Shalom! (2001) (Suite of israelià folk songs) 12’
- V'ha'ir Sushan & Havdala
- Hanerot Halalu & Ba'olam Haba
- Mishenichnas Adar, Ani Purim Yom Tov Lanu
Philip Sparke (1951)


Banda Jove de la Societat Ateneu Musical

La Societat Ateneu Musical de Cullera ha comptat sempre amb un gran nombre d’educands que havent superat els primers cursos de l’acadèmia no tenien el nivell requerit per al seu ingrés en la Banda Simfònica, principal de les seues agrupacions.

Per tal de motivar-los i donar-los la possibilitat de dur a la pràctica els ensenyaments rebuts en classe la Societat va crear en 1985 la Banda Jove que fins la data no existia de manera oficial i que ha anat creixent amb el temps.

Des de seua creació els seus músics participen activament en els actes culturals organitzats per la Societat com la “Setmana Soci-Artístic-Cultural i de la Música”, audicions de final de curs de l’acadèmia, cicle de concerts d’hivern i d’estiu de Cullera, Festes Majors, etc.. i ha fet nombrosos concerts per tota la Comunitat Valenciana i la resta de la geografía nacional.

En la primavera de 1989 va viatjar a França i va actuar amb èxit en diversos concerts en Narbonne, Dunny i Le Bourget. En l’any 2002 va repetir amb gran èxit este viatge, actuant en l’ajuntament de Le Bourget i en la ciutat de París, rebent la Medalla d’Or d’esta ciutat.

En juliol de 1991 i sota la direcció de José Agustín Colom Colom va participar per primera vegada en la Secció Juvenil del Certamen Internacional de Bandes ”Ciutat de València” obtenint el Primer Premi amb Menció d’Honor amb “Iocundum” de Zacarés com a obligada i “Obertura Rítmica” de Talens com a lliure.

La Banda Jove de l’Ateneu Musical de Cullera ha estat dirigida fins el mes de juliol de 2011 per José Luis Grau Sapiña. Sota la seua direcció en juny de 2004 la Banda Jove va guanyar amb una plantilla de 104 músics i amb la màxima puntuació el Primer Premi i Menció d’Honor del XIV Certamen Nacional de Bandes “Villa de Leganés”. En l’any 2010 ha guanyat el Primer Premi del Certamen de Bandes de Música de Benissanó i en juliol de 2011 clausura amb una brillant actuació el II Certamen de Bandes de Música de Cine “Ciutat de Cullera”.

Des de la iniciació de les clases d’adults a l’Escola de Música de l’Ateneu de Cullera, la Banda Jove està integrada tant pels alumnes més joves de les especialitats instrumentals com també pels alumnes adults que s’inicien en el meravellós món musical.

Des del mes d’octubre de 2011 fins setembre de 2017 el seu director ha sigut Óscar Biendicho Giménez amb qui la Banda Jove va aconseguir en 2013 el Primer Premi en el I Certamen Vil.la d'Alcàsser. A ell el va succeir Francisco Tirado Bataller, sent en l'actualitat José Salmerón Alemany.

 


José Salmerón Alemany

 

Naix l’any 1988 i comença els estudis musicals a l’escola de música de Montserrat als 7 anys. Posteriorment cursa ensenyaments professionals en el Conservatori de Montroi i els superiors en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València amb el catedràtic Joaquín Gericó.

Ha realitzat cursos de perfeccionament amb Magdalena Martínez, Juana Guillem, Vicens Prats, Miguel Ángel Angulo, Salvador Martínez, Andrés García, Mª Dolores Tomás, José Mª Sáez Ferriz, Miguel Llopis, Ricardo Borrull i el “Quintet Cuesta”, i a més ha rebut classes magistrals de Raffaele Trevisani, Clara Novakova i Virginie Reibel.

Col·labora amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Banda Simfònica Municipal d’Albacete, Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Quintet Piú Forte, VentsArt Ensemble i Simfònic Wind Ensemble entre altres.

L’any 2010 guanya el Primer Premi del XIII Concurs Nacional de Joves Intèrprets “Ciutat de Xàtiva”. Ha realitzat el màster de professor de secundaria en la Universitat de València i el postgrau en interpretació musical en el Conservatori Superior de Música d’Aragó amb els flautistes Jaime Martín, Emily Beynon i Félix Renggli.

En l’actualitat estudia direcció de banda amb el mestre José Rafael Pascual Vilaplana i Manuel Godoy, a més de rebre classes de Salvador Sebastià, Rafael Sanz Espert, Miquel Rodrigo, Miguel Etchegoncelay, Andrea Loos etc., i en aquest curs segueix com a professor de flauta en el centre reconegut d’ensenyances professionals de Montserrat i en l’escola l’Amistat de Quart de Poblet, així com a professor de l’assignatura d’orquestra/banda i director de la Banda Juvenil de la SIUM de Montserrat, de la banda i orquestra de la Societat Musical l’Om de Picassent i de la banda infantil i juvenil de la societat Unió Musical de Carlet.

 

 

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Festivales y Conciertos'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Enero 2022
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline