Grup Instrumental de Professors/es de Música d'Ensenyament Secundari

PALAU DE LA MÚSICA 23 desembre -18h

El Grup Instrumental PROESO està format per professorat de música d’Educació Secundària i primari, que exercix la docència als instituts i col.legis de la Comunitat Valenciana, amb una plantilla de 90 instrumentistes.

És una associació sense ànim de lucre, on convergeixen la qualitat de la interpretació i la pràctica pedagògica i on es creu que l’alumnat i el públic valencià es mereix i ha de disposar de l’oportunitat de conèixer i estimar allò que tant ens identifica com a poble: la música i ho fem amb una formació tan definidora de la nostra idiosincràsia com és la banda de música. En cada concert, donem a conèixer obres de compositors valencians i potenciem i estrenem les obres de compositors membres de PROESO. Cada programa de concert el prepara, assaja i dirigeix un dels professors del grup instrumental. Organitza una temporada musical anual i li s’ofereix la possibilitat de dirigir aquest grup de qualitat. A més, com que cada músic prové de pobles diferents de la Comunitat Valenciana, també es pretén fer arribar la nostra música a diferents racons de la Comunitat.

PROESO realitza el seu primer assaig a setembre de 2008 a la Societat Musical d’Alzira (lloc habitual dels seus assajos). El seu primer director és Arturo Mascarell Bodí (curs 2008-09), sent el 30 de Maig de 2009 quan PROESO celebra el seu concert-presentació a l’Auditori de la Societat Instructiva Santa Cecília de Cullera. El 31 d’octubre de 2009 realitzem el nostre segon concert al Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna. A gener de 2010 PROESO presenta el seu primer CD “La Valldigna”. - Durant el curs 2009-10 es fa càrrec de la direcció Antonio Giménez Cerezo, estrenant la nova temporada al Palau de la Música de València el 14 de març de 2010. En aquest concert actua, junt al grup instrumental i per primera vegada, el Cor Proeso, format per 400 cantaires (alumnes, professors, ex alumnes i mares d’alumnes) d’ensenyament secundari procedents de diferents instituts de la Comunitat Valenciana i un grup de ball format per alumnat i professorat de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja. El 6 de juny de 2010 es presenta aquest concert al Teatre Auditori Francisco Chirivella de Catarroja. Durant el mes de setembre es presenta el CD i el DVD del “Concert Proeso al Palau”. - La nova temporada 2010-11 començà hui 23 de desembre al Palau de la Música de València, fent-se càrrec per primera vegada del nostre Grup Instrumental el director Juan Antonio Pérez Pardo. El Gran Concert de la temporada, on també actuarà el Cor Proeso, amb obres dels millors compositors de música per a Banda, peces contemporànies de compositors valencians i temes de bandes sonores de pel•lícules se celebrarà el dissabte 9 d’abril de 2011, al Paranimf universitari de Xest, amb un aforo de 5.300 persones.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Cursos'

Error: No articles to display

Otras noticias 'Enseñanza Musical'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Enero 2022
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline