Javier Ros, nou director de la Banda Simfònica de la Unió Musical d'Alaquàs

El procés de selecció de director iniciat en febrer de l'any passat per la Unió Musical d'Alaquàs ha culminat amb l'elecció de Javier Ros com a nou director titular de la seua Banda Simfònica.

 

 

 

Desprès d’una etapa d’onze anys on la Banda Simfònica de l’UMA ha estat dirigida per Enric Parreño Moratalla, es va obrir un procés de selecció de director per a la Banda, on van participar 42 directors, dels quals una comissió avaluadora formada per músics professionals de l’UMA va triar tres directors per a realitzar un cicle de concerts amb cadascun d’ells.

El primer concert va tindre lloc el divendres 12 de juliol a les 20 hores a l’Auditori Nou d’Alaquàs, on la Banda Simfònica de l’UMA va ser dirigida per Ángel Crespo García. El segon, on es va realitzar la tradicional incorporació dels nous músics, es va celebrar el 14 de desembre a les 19 hores al mateix Auditori, dirigits en aquesta ocasió per Inma Mateu Fortuño. Finalment, el concert programat per al 14 de març amb el director Francisco Javier Ros Ortega, hagué de ser suspés per les circumstàncies del moment. Amb l’arribada de la nova normalitat, la banda va celebrar aquest darrer concert el passat diumenge 18 d’octubre a les 19 hores a la plaça de la Constitució, emmarcant-lo dins de la campanya “Excel·lent, música de banda”, patrocinada per la Diputació de València.

Una vegada finalitzat el cicle de concerts amb les tres batutes convidades, tant els components de la Banda Simfònica de l’UMA com una comissió tècnica, formada per músics professionals pertanyents a l’agrupació, procediren a valorar als candidats per poder culminar el procés. El candidat més votat al si dels dos processos va estar el director Javier Ros, qui a partir d’ara es farà càrrec de liderar aquesta agrupació.

A pesar de la situació actual, i sempre respectant tots els protocols i mesures de seguretat establerts en la legalitat vigent, la propera setmana la banda reprendrà els assajos per preparar la incorporació dels nous músics al concert del mes de desembre. Segons Toni Monzó, president de l’UMA: "La música i la cultura són ara més necessàries que mai i no podem permetre’ns quedar paralitzats. Els músics, i en especial les futures incorporacions, estan molt il·lusionats amb aquesta nova etapa. Amb seguretat continuarem apostant per augmentar el nivell de la banda i la cultura del nostre poble com sempre ha fet l’UMA".

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Enero 2021
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline