L’ESMUC estrena els Cursos d’estiu per a professionals, estudiants i aficionats

L’Escola Superior de Música de Catalunya ofereix per primera vegada en la seva trajectòria educativa un programa de cursos d’estiu destinats a cobrir la demanda de formació musical d’estudiants, professionals i aficionats. Aquests cursos, que es faran durant els mesos de juny i juliol, ofereixen diferents temàtiques d’estudi, confeccionades des de tots els departaments de L’ESMUC, garantint una oferta molt diversa de totes les especialitats musicals que s’estudien a l’Escola, i destacant el seu caràcter transversal. Les inscripcions per participar als cursos d’estiu es poden fer des de l’11 de maig  fins al 30 de juny, a través de la pròpia web de l’Escola.

L’objectiu principal, d’aquesta primera edició dels cursos d’estiu que organitza L’ESMUC, és dotar als participants d’eines teòriques i pràctiques que permetin la millora contínua dels seus coneixements i habilitats musicals.  Davant l’actual realitat social cada dia més rica, complexa i diversa, aquests cursos volen ajudar a garantir la formació dels professionals en l’àmbit de l’educació i la interpretació musical, també en el període estival.

Un altre objectiu destacat d’aquests cursos és la possibilitat d’accedir i descobrir altres àmbits de la música fora d’estructures més acadèmiques, però que a la vegada poden aportar nous recursos al dia a dia del professional i de les persones vinculades a la música.

Oferta i demanda

L’oferta de cursos s’adreça a estudiants dels últims cursos del grau professional, dels estudis superiors de música, i a professionals dels diferents àmbits i especialitats musicals. Cal destacar que també s’ofereixen una sèrie de cursos oberts a persones sense formació musical i/o que treballin en àmbits relacionats, amb la qual cosa es vol apropar l’interès per l’estudi musical a tots aquells que habitualment no tenen el temps o la disponibilitat necessària per ampliar els seus coneixements.

En aquesta primera edició, es presenta un llistat de 33 cursos d’estiu que han estat dissenyats pels diferents departaments i itineraris d’estudi que ofereix L’ESMUC (Música Clàssica i Contemporània, Música Antiga, Jazz i Música Moderna, Música Tradicional; Teoria, Composició i Direcció; Musicologia, Pedagogia, Promoció i Gestió, i Sonologia). El professorat que impartirà les classes, juntament amb la direcció de l’Escola i dels respectius departaments, han estat els responsables de la definició de cada proposta, que neix d’una observació i un coneixement de les necessitats reals de l’àmbit professional.

Col·laboració amb l’ACEM, l'AFE, el BFOS i l'Anella Cultural

L’oferta de cursos d’estiu també recull una proposta concreta que s’ha fet en col·laboració amb L’ACEM, l’Associació Catalana d’Escoles de Música. El curs “Pedagogia del grup”, s’impartirà exclusivament per a professionals adscrits a l’ACEM. A més a més, L’ESMUC també donarà suport a una programació de xerrades informatives que realitzarà l’ACEM, entre juny i juliol, per diferents escoles de música de tot Catalunya per parlar de la situació general i els reptes actuals dels ensenyaments musicals.

Una altra col·laboració destacada és la de l’Associació de Flautistes d’Espanya. L’entitat ha acordat que tots els seus membres que vulguin participar en els cursos d’estiu de L’ESMUC tindran un descompte de 10 euros sobre la matrícula del curs, que serà aportat per l’organització.

L’ESMUC també està tancant una possible col·laboració amb el Barcelona Festival of Song (BFOS), que se celebrarà a la ciutat comtal entre el 28 de juny i el 7 de juliol, per poder realitzar unes classes magistrals del repertori de cançó catalana. També es faria un concert final de curs, realitzat des de Barcelona i Brasil i que retransmetria en directe l’Anella Cultural.

Els cursos

En general, els cursos previstos són de curta durada, majoritàriament entre 20 i 30 hores, en diferents horaris,  que s’impartiran entre dos i sis dies, aproximadament. Depenent de cada proposta, els preus se situen entre els 100 i els 250 euros, i per poder participar-hi només cal inscriure’s a la web de L’ESMUC entre l’11 i el 30 de juny.

L’avaluació dels cursos d’estiu serà contínua i els participants hauran de combinar la seva assistència a classe, la participació, la interacció i les seves interpretacions amb treballs finals. Un cop s’hagin superat els cursos, l’Escola lliurarà als participants un certificat d’assistència i aprofitament.

La programació dels cursos es complementa amb una oferta cultural i lúdica que vindrà donada per una sèrie de concerts que es faran al llarg del mes de juliol amb professors i estudiants i que posaran en escena els resultats musicals dels dies d’estudi.

Més informació i inscripcions

También te recomendamos

Error: No articles to display

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline