El IV Concurs Bankia comptarà amb cinc orquestres procedents de societats musicals

El IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de Bankia i l’FSMCV, ha seleccionat cinc orquestres.

Aquesta edició tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer de 2020 al Palau de les Arts de València.

El concurs, com en edicions anteriors, té dues categories. D’una banda, en la categoria ‘Salvador Giner’ (per a orquestres de 30 i 50 músics) concorreran la Jove Orquestra Unió Musical de Benaguasil, junt amb l’orquestra Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó i l’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira. Aquests concerts tindran lloc el dissabte 1 de febrer a les 17.00 hores.

 

 

El diumenge 2 de febrer, a les 11.00 hores, serà el torn de les orquestres participants en la categoria ‘Martín i Soler’ (per a orquestres de 51 i 70 músics), en què concorreran l’Orquestra Casino Musical de Godella i l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria.

Tal com s’estableix en les bases del concurs, les orquestres que hi participen han de ser orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals valencianes federades en l’FSMCV.

El jurat, en aquesta quarta edició, estarà format per experts de reconegut prestigi com Enrique García Asensio (president), Saül Gómez i Isabel Villanueva (vocals).

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat “que el Concurs Bankia d’Orquestres, posat en marxa en col·laboració amb l’FSMCV i l’IVC, és una oportunitat per a posar en valor les orquestres de la Comunitat Valenciana i un impuls més a la cultura i la música de la nostra regió”.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, ha explicat: “El Concurs Bankia d’Orquestres és una part essencial del nostre projecte dedicat al foment de les orquestres relacionades amb les societats musicals perquè estimula l’activitat i la motivació de les nostres orquestres i els permet una visibilització del seu treball, que d’una altra manera seria molt complicada d’aconseguir”.

“Per part d’FSMCV, estem molt satisfets quan comprovem que aquest projecte arriba ja la quarta edició, la qual cosa posa de manifest el potencial orquestral de les nostres societats musicals. Això ens impulsa a continuar treballant pel foment del teixit orquestral al territori valencià, que continua creixent tant en nombre com en qualitat i, sobretot, mostrar-lo al púbic i compartir-lo amb la societat”, ha declarat Daniela González, presidenta de l’FSMCV.

‘Bankia Escolta València’

Aquesta iniciativa, celebrada per quart any consecutiu, forma part del projecte ‘Bankia Escolta València’, dirigit a promocionar i donar suport a la música al nostre territori i al moviment associatiu musical. El concurs està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, en col·laboració amb l’FSMCV i amb el patrocini de Bankia. Tots els concerts estan oberts al públic, amb entrada lliure fins a completar aforament.

La finalitat és promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música simfònica com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues orquestres.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Octubre 2020
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline