Convocat el IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha convocat la quarta edició del Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

El termini d’inscripció romandrà obert fins el 30 de setembre.

 

 

El concurs, dins del programa ‘Bankia escolta València’, tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer de 2020 en el Palau de les Arts Reina Sofia de València i consta de dues categories: ‘Salvador Giner’, per a orquestres de 30 i 50 músics, i ‘Martín i Soler’, per a orquestres de 51 i 70 músics.

Participaran un màxim de quatre orquestres per categoria, que seran seleccionades prèviament pel Comité Organitzador de totes les orquestres inscrites segons la seua trajectòria, nombre de concerts realitzats, anys d’antiguitat i currículum del seu director. Les orquestres seleccionades per a participar en el IV Concurs Bankia d’Orquestres està previst que s’anuncien a meitat d’octubre.

Podran participar en el concurs totes les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals de la Comunitat Valenciana federades en la FSMCV. La plantilla ha d’incorporar com a mínim huit violins primers, sis violins segons, quatre violes, quatre violoncels i dos contrabaixos.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dues obres de lliure elecció, però una de les dues ha de ser obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La durada del repertori serà de 45 i 70 minuts per a la categoria ‘Martín i Soler’ i de 30 i 55 minuts per a la categoria ‘Salvador Giner’ i es penalitzarà l’incompliment d’aquestes indicacions.

El jurat estarà compost per tres professionals del món de la música de reconegut prestigi sense cap vinculació amb les entitats organitzadores ni amb les orquestres participants.

 

 

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories.

Festival Bankia d’Orquestres
Amb la finalitat d’estimular el moviment orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participen en el Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, la tercera edició de les quals, amb els guanyadors del concurs, tindrà lloc en el segon semestre de 2020.

HAZ CLICK AQUÍ para descargar las bases completas en castellano.

FES CLICK ACÍ per a descarregar les bases completes en valencià.

Ficha de inscripción / Fitxa d'inscripció

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'I Concurs Bankia d'Orquestres de la CV'

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline