Estas son las bandas que participarán en la Segunda Sección del 43º Certamen de la Diputació de València

Las bandas que participarán en la Segunda Sección del 43º Certamen de la Diputació de València que se celebra los días 18 y 19 de mayo son estas: 

 

 

SECCIÓN SEGUNDA 

70 PLAZAS
OBRA OBLIGADA: Díptico Sinfónico de Salvador Chuliá Hernández

Unió Musical Santa Cecilia de Canals
Pasdoble: Jose Arnau, el més gran de Josep Ros García
Obra de lliure elecció: The year of the dragon de Philip Sparke

Esta sociedad fue constituida en noviembre de 1987 por treinta músicos, aunque la historia musical de la mayoría de ellos se remonta al año 1948, ya que formaban parte de la Banda Municipal de Canals, dirigidos por D. Joaquín Sellés.
Haciendo un repaso a sus inicio, cabe resaltar que gracias a la ilusión y el trabajo realizado por: músicos, musas, profesores y profesoras, director, socios, directivos, padres y madres de educandos y colaboradores, nos encontramos que en la actualidad, nuestra sociedad cuenta con 83 músicos federados con una edad media inferior a los 23 años, y una escuela de educandos con 115 alumnos matriculados. 

Variadas y diversas son las actividades que la sociedad realiza: conciertos, festivales, certámenes, intercambios con otras sociedades, etc.

En 2001, participó en el concierto internacional de Águeda en Portugal. En 2004 participó en el primer Certamen de la Villa de Alginet, consiguiendo el 2 º premio. En 2005, fue seleccionada para la realización de un concierto con motivo de la inauguración del Palacio de las Artes «Reina Sofía» de Valencia.

En 2006, fue invitada para participar en un concierto conmemorativo del 25 aniversario de la fundación de la 'Asociación Musical Moteña' de Mota del Cuervo en Cuenca. Ese mismo año, fue nominada para el premio Euterpe que concede la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana, en la modalidad de Grabación bandística, con el CD 'Canals en festa'.

En la participación en el certamen provincial de bandas de música de la Diputación de Valencia en el año 2009, se obtuvo un 2º premio. Un año después en el 'Certamen Nacional de música de fiestas de moros y cristianos Ciudad de Villena', obtuvo la máxima puntuación y por tanto el 1er premio. En 2011 en su participación en el certamen de música festera de Elda, se conseguía de nuevo el máximo galardón y por tanto el primer premio. También, en 2011, se consiguió el primer premio en la entrada de bandas de música en la localidad de Ontinyent. Por último, este mismo año, en la participación en el Certamen Internacional de Bandas de Música de Valencia, obtuvo el 3r premio. 

Destacar también la participación de nuestra sociedad en la grabación del capítulo número 81 de la serie L’Alqueria Blanca «de Canal 9 y en la película Tocando el Mar, así como la actuación junto a personajes tan conocidos y emblemáticos en el mundo de la música como Nuria Fergó, Manolo Escobar, Fernando Argenta y Pep Gimeno Botifarra. 

Desde su fundación han pasado por la batuta de nuestra sociedad los directores:  Gerardo Cardona Lliso,  Vicente Tortosa Palop, Francesc Xavier Martínez Martínez, siendo el maestro director en la actualidad Josep Ros Garcia.


Josep Ros García 

Inicia els estudis musicals a l’Escola de Música 'Josep Rosell', del seu poble natal. Estudia composició, pedagogia, percussió i direcció als conservatoris 'Salvador Seguí' de Castelló, 'Joaquín Rodrigo' de València, 'Mestre Vert' de Carcaixent i a les escoles 'Ad-libitum' d’Ontinyent i 'Joventuts Musicals' de la Vall d’Albaida, sent els seus mestres Andrés Valero Castells, Saül Gómez Soler, Jesús Fernández Vizcaíno, Ferrer Ferran, Claudia Montero, Ramon Garcia i Soler, Tomàs Gilabert, Bert Appermont, José Rafael Pascual Vilaplana i Llorenç Mendoza.

És autor de diverses obres per a banda, música de cambra i material didàctic. Com a compositor obté diversos guardons; entre altres, el primer premi als concursos de composició 'Vila de Benidorm' i 'Francesc Cerdà' de l’Olleria, una menció d’honor al concurs de composició 'Poble de Muro', tercer premi al concurs de composició de Meaño, Pontevedra, on obté la menció especial dels músics al mateix esdeveniment, i també ha sigut finalista als concursos de composició de Villena, El Verger, Almoradí i Cartagena.

Ha sigut membre del jurat en diversos concursos i certàmens. Algunes de les seues obres estan publicades a diverses editorials i han sigut obres obligades a certàmens. És compositor membre de l’SGAE (Societat General d’Autors i Editors), de COSICOVA (Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana) i de l’ACMMIC (Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians). Algunes de les seues obres s’han estrenat a diversos auditoris de la geografia espanyola, entre altres, al Palau de la Música de València, al Palau de les Arts Reina Sofía i a l’Auditori de Ribadumia, a Pontevedra.

És director de la banda de la Unió Musical “Santa Cecília” de Canals i de la Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell. Va aconseguir el Primer Premi al 129 Certamen Internacional 'Ciutat de València', com a director de la Unió Musical 'El Xúquer' de Sumacàrcer. També ha dirigit la banda de l’Agrupació Musical “Enovense” de l’Ènova.

Com a intèrpret, col·labora amb el grup de percussió Amores, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica Solidària de València, i a la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Ha sigut professor de percussió a l’Escola de Música 'Josep Rosell' de Sumacàrcer, de la qual va ser director, i a l’Escola de Música del barri de Malilla (València). En l’actualitat és professor de percussió i cap d’estudis al Centre Instructiu Musical de Benimaclet (València).


Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent
Pasdoble: Miriam Martínez de Mario Roig Vila
Obra de lliure elecció: Taj Mahal de Hugo Martínez Chinesta

En 1999, fan ja 17 anys, neix l’Associació Cultural Tot per la música, i al llarg de l’any següent comencen a desenvolupar-se una sèrie d’agrupacions ben estructurades que van formant part d’aquesta associació, les quals al llarg del temps i fins ara, han anat ampliant-se, intentant acollir tots els músics que volgueren complementar la seua formació amb les distintes activitats. Entre aquestes agrupacions es troba la Banda Simfònica d’Ontinyent.

'Tot per la Música' tracta de difondre un tipus de cultura concret en una societat que avui en dia es considera global, amb l'objectiu fonamental d'incentivar i millorar la qualitat musical dels membres que la componen. En aquestes formacions es pretén crear l'hàbit de treballar en grup, la qual cosa ens permetrà ser capaços d'adquirir el difícil compromís de pertànyer a un projecte com aquest.

Es dins d’aquest marc on va nàixer fa més de 15 anys la Banda Simfònica d’Ontinyent, aquest projecte ha estat una realitat gràcies a la implicació de l’escola de música Ad Libitum, així com de totes les empreses i organitzacions que han cregut amb nosaltres, com la comparsa dels Contrabandistes, Prosolia Siglo XXI, Quality Brokers, i un llarg etc.

La Banda Simfònica d’Ontinyent ha estat dirigida des dels seus inicis per Jordi Soler que es el nostre director titular fins l’actualitat. A més, ha sigut dirigida per directors convidats de reconegut prestigi com Jose Rafael Pascual Vilaplana, Saul Gómez, Dani Ferrero, Llorens Barber, i Miguel Vercher entre altres.

Entre els punts i apart que podem destacar de la nostra associació estan:

- Des de els seus inicis realitza anualment el concert de Reis Solidaris on la associació es solidaritza en alguna entitat social de la nostra localitat.

- Primer Premi al (36) XXXVI Certamen Provincial de Bandes 2011 en categoria tercera.

- Estrena l’Obra Kalofonia del Compositor Jose Rafael Pascual Vilaplana 2014.

- Documental ÍTACA - Viatge d'un projecte musical 2014.

- Gravació del CD J.J. Cervino al 2014

- Concert Anual de Solistes des de 2013. On duem solistes de talla internacional com LUIS GONZALEZ (professor del Centre Superior de Música del País Vasco MUSIKENE y assidu com trompeta solista de la Royal Concertgebouw d’Amsterdam), Adolfo Garcia professor de piano, Vicente López Velasco ha sigut membre del prestigiós grup de cambra spanish brass “luur metalls” i professor del conservatori superior de Murcia.

- Festival Ensemble BSO, des del 2016, on músics amb estudis superiors de la nostra associació i convidats poden expressar la seua qualitat musical.

- Aquesta associació participa de la cultura i les festes de la nostra comarca i comarques veïnes. Actualment es banda oficial de la comparsa dels Moros Marinos d’Ontinyent.

- Finalment, des de 2009 realitzem anualment aquest concert de música festera emmarcat en la setmana gran de festes de la nostra població. Un dels objectius d’aquest concert es presentar a la població les obres que acompanyaran als càrrecs el dia de l’entrada (Capitans i Ambaixadors). Agrair també la participació en aquest concert de La Colla des de l’any 2013.

- Primer Premi al (43) XVIII Certamen Provincial de Bandes 2018 en categoria tercera.

- Aquest any 2019 tornem a participar en el Certamen Provincial de bandes, però aquesta vegada en categoria segona


Jorge Soler Carbó

Naix a Albaida. Estudia Oboè amb Rafael Soler, Jesús Fuster, Francisco Salanova i Miguel  Morellà, obtenint el títol de Professor Superior d’oboè. Ha assistit  a cursos de  perfeccionament  amb  Francisco  Salanova, Dorin Gliga, Thomas Hindermühle, Dudu Carmel i Pertar Hristov. També ha assistit ha cursos d’interpretació de música de cambra impartits pel Quintet Cuesta. Diplomat en Direcció per l'escola de la Vall d'Albaida. Ha estudiat direcció amb José Rafael Pascual, realitzant cursos de perfeccionament amb Jan Cober, Henry Adams, Eugene Corporon, José Maria Cervera i José R. Pascual.   

Col·labora en diverses gravacions com a oboè i corn anglés amb les bandes: Unión Artístico Musical d'Ontinyent, la Societat Musical Nova d'Alcoi, Agrupación Artístico Musical “El Trabajo” de Xixona, la Societat Unió Musical de Muro, l’Orquestra de Vents “Filharmonia” i també amb l’Agrupació Vocal “Eduardo Torres” d’Albaida. També compta com a Director de diferents gravacions amb les bandes: Cercle Musical Primitiva d'Albaida, Banda Simfònica "Tot per la Música" d'Ontinyent i Unió Musical Benicadell de Castelló de Rugat. Col·labora amb l’Orquestra Municipal de València, l’Orquestra Ciutat de Palma, l’Orquesta Ciudad de Granada, l’Orquesta Sinfónica de Albacete i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, destacant la seua participació en el 50 Aniversari de l’Orquestra Municipal de València i en el prestigiós Festival d’Orquestres de Cannes (França) amb l’Orquestra Ciutat de Palma. 

És membre fundador de diversos grups de cambra com ara: el Quintet de vent 'La Vall d’Albaida', el Quintet de Vent 'Amadeus', el Duo Oboè-Guitarra, el Quintet de vent 'ESMORZANDO', i també pertany a l’Agrupació de Música de Cambra 'TETRAFONÍES' amb els que realitza nombrosos concerts per a oboè i piano. Ha estat invitat com a concertista d’oboè per l'Orquestra 'Luis Milán' de Xàtiva , la Societat Artístico Musical “La Nova” de Xàtiva, l’Orquestra “Kamerata Orquestale”, i per l'Orquestra “Camerata Gomis” de la Vall d’ Albaida. Va ser director de la banda Agrupació Musical Enovense des de Gener del 2000 fins a Març del 2001. Va ser  director de la Coral “Al-Palombar” de Palomar durant els anys 1999 i 2000. Va ser director de la banda Societat Musical Beniatjarense de Beniatjar des de Març del 2001 fins Març del 2005, guanyant durant quatre anys consecutius el 1r Premi en l’Entrada de Bandes de les Festes de Moros i Cristians d’Albaida. Va Dirigir la banda jove del  Cercle Musical “Primitiva” d’Albaida des de Setembre de 1999 fins el Juliol de 2008. Des d’abril del 2005 fins Novembre de 2006 dirigeix la  Banda i Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia. Des d’octubre del 2006 fins desembre del 2016 dirigeix la Banda “UNIÓ MUSICAL BENICADELL”  de Castelló de Rugat, amb els que va guanyar el 1r Premi al XXII Certamen Nacional de Música de Moros y Cristianos de Elda l’any 2007, el 2n Premi de la segona secció del XXXII Certamen Provincial de Bandes de València de l’any 2008. El 2n Premi de la segona secció del XXXVIII Certamen Provincial de Bandes de València de l’any 2014 i el Premi 'EUTERPE' 2016 a la Producció Musical del CD Amadaràs. També va dirigir des de setembre de 2011 fins juliol de 2016 l'Orquestra "ARS NOVA" de Castelló de Rugat. Al 2018, va tindre l’honor de ser el director escollit per dirigir l’Himne de festes d’Ontinyent “CHIMO”, acte de gran reconeixement musical, que obri les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, festes organitzades per la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia.

Fou professor d’oboè en les Escoles de Música Ateneu Musical i Unió Musical de Cocentaina, 'Amancio Amorós' d'Agullent, Unión Artístico Musical d'Ontinyent, Cercle Musical "Primitiva" d'Albaida, Aula de Música “Ritmus” de Xàtiva, “La Nova” de Xàtiva,. Professor d’oboè i conjunt instrumental a l’Escola de Música “Ad Líbitum” d’Ontinyent, professor d’oboè i cap d’estudis de l’Escola Municipal d'Albaida; i professor d'oboè als Conservatoris “Melchor Gomis” d'Ontinyent i “Arturo Soria” de Madrid. Fou professor d’Estètica, Història de l’Art, Música de Cambra i Orquestra en el Conservatori Professional “Luis Milán” de Xàtiva. També fou professor assistent de Miguel Morellà en els cursos de perfeccionament d’oboè organitzats per l’Ajuntament d’Albaida.

En l’actualitat és, professor d’oboè a les Escoles de Música “Da Capo” d’Albaida,  Aielo de Malferit i Castelló de Rugat. Professor d’oboè i orquestra del Conservatori Professional “Luis Milán” de Xàtiva així com professor d’oboè, música de cambra, orquestra i també director del Conservatori Professional Municipal d’Albaida. És professor d’oboè i conjunt instrumental de la Colònia d’estiu, cursos organitzats per l’Escola de Música “Ad Libitum” d’Ontinyent. És membre de l’Orquestra de Vents “Filharmonia” i col·labora amb la "Orquesta Sinfónica Caixa Ontinyent" d’Ontinyent i amb la “Sedajazz Clàssic Orchestra”. Des d’octubre del 2002 dirigeix la Banda Simfònica d’Ontinyent en la que va guanyar el 1r Premi en la tercera secció del 35 Certamen Provincial de Bandes de València de l’any 2011 i també va guanyar el 2n Premi en la tercera secció del 42 Certamen Provincial de Bandes de València de l’any 2018.  Des de juny de 2012 dirigis l'Orquestra de Cambra d'Albaida "da capo", orquestra invitada per participar al Certamen Provincial de Bandes de Valencia en l’any 2013. Des de setembre del 2012 és el director del Grup de percussió i dolçaines “La Colla” d’Ontinyent, amb els que va guanyar el 1r premi al I Certamen Ciutat de Castalla per a Gran Colla  de Dolçaines i Percussió de l'any 2015. Des de gener de 2017 dirigís la banda Societat Musical Beniatjarense de Beniatjar. 


Centro Instructivo Musical Santa Cecilia de Yátova
Pasdoble: Laura Fabra de Santi Miguel Alarcón
Obra de lliure elecció: Cervantes ejemplar, Temps I y III de Enrique de Tena

Fundado en 1982. Cuenta en la actualidad con una plantilla de 85 músicos y con  una escuela de 60 educandos, de los cuales 30 forman parte de la banda juvenil.

La Sociedad tiene por objeto promover, fomentar y difundir la música y la  cultura. Con carácter prioritario la promoción y difusión del arte musical por medio de  la Banda de Música y de la Escuela de Educandos.Han sido sus directores, D. Patricio
Pizarro Ortega, D. Leandro Tello Espert, D. Pascual Martínez Martínez, D. José Tello  Espert, D. Jaime Casas Plá, D. José Francisco Sánchez Iborra, D. Jesús Miguel Arribas  Redondo y en la actualidad, D. Juan Manuel Alarcón García.

Galardones obtenidos:
1985.- 3er premio en el certamen de Campo de Criptana.
1986.- 3er premio en el certamen de Altea.
1992.- 2º premio en el certamen de la Diputación de Valencia.
1998.- 2º premio en el certamen de pasodobles de Valencia.
Junio de 1999.- 1er premio en el certamen de la Diputación de Valencia.
Octubre de 1999.- 1er premio de la “Final Interprovincial de Bandas de Música”
Junio de 2006.- 1er premio en el XXX Certamen Provincial de Bandas de
Música de la Diputación de Valencia.
Abril 2009.- 1er Premio en el Certamen Internacional de Bandas de Música 'Vila de La Sénia' en la provincia de Tarragona

Destacar la interpretación en 2007, de la cantata “Mare Dolorosa” de Pere Visó,  en la Iglesia Parroquial Santos Reyes de Yátova, junto con los coros de Alcacer, Turís,  Vinalesa, Más Camarena y el Coro de Voces Blancas del Ateneo Musical del Puerto de  Valencia.
En 2008, dentro del Festival de Bandas, la interpretación de “Carmina Burana”  de Carl Off.
En 2016, 2ºpremio Certamen de bandas música de La Vila de Catarroja,
Y en 2017, 1er premio en el Certamen internacional de bandas de música de  la Villa de Dosbarrios.

Cuenta ya con ocho años participando ininterrumpidamente en los desfiles  procesionales de la Semana Santa de Cuenca. Además de haber participado en el Concierto de Cuaresma organizado por la Junta de Cofradías de la Semana Santa de Cuenca.


Juan Manuel Alarcón García

Nace en Chiva (Valencia). Estudia en los  Conservatorios Superiores de Valencia, Murcia y  Cuenca. Ha sido profesor en el Conservatorio  Profesional 'San Rafael' de Buñol en la especialidad  de oboe (1992/97) y componente de la orquesta Turiae
Camerata desde su fundación en 1991 hasta 97.

Se inicia en el mundo de la dirección de Banda y Orquesta con el maestro José Mª Cervera  Collado en los Cursos de Dirección de Alborache (1988/89/90), en Torrente en 1991 y  Cullera 1992. Ha asistido a las 'Clases Magistrales de Dirección de Orquesta' patrocinadas por la Universidad de Alcalá de Henares” con M. A. Gómez Martínez y  Jesús López Cobos. Así como en los Cursos de Dirección de Orquesta de Cartagena  (2002/03/04/05/06) con Manuel Hernández Silva. Obtiene el Diploma de Dirección de  Orquesta por la Escuela Superior de Música Accademia Musicale Pescarese (Italia) con el maestro Donato Renzetti (Curso Trienal 1999/2002). Ha realizado también cursos con Ferrer Ferran en el Conservatorio de Albacete (2004), con José R. Vilaplana en el “II Master Class de Dirección de Banda” en Beniatjar en 2009 y el I Curso Internacional de Dirección de Orquesta y Banda de Godelleta impartido por Mercedes Padilla (2012).

Ha dirigido la Banda Sinfónica 'La Artística' de Chiva (1988-1996). Director de la Banda Juvenil del Ateneo Musical de Cullera durante el Curso Escolar de 1996/1997. Así como Director invitado de la Banda Sinfónica del Ateneo Musical de Cullera en el ciclo de conciertos de invierno (1997). Director de la Banda Sinfónica del C.I.C.U.M. de Benaguacil (1996/2003), con la que consigue el Primer Premio de la 1ª Sección del Certamen de Murcia en 2001 y de la Jove Orquestra del CICUM de Benaguacil (1998/2003). Desde febrero del 2001 a junio de 2002 dirige el Grupo de Música Contemporánea “ Sphera Ensemble” con el que ha actuado en el Palau de la Música de Valencia, dentro de su programación anual de “Música del S. XX” así como también en la V Temporada de Musiques Contemporanies del Auditori del Centre de Cultura de Barcelona (octubre 2001). Director titular de la Banda de la Sociedad “Unión Musical” de Almansa (Albacete) (2004/2008). . Así como de la Banda Santa Cecilia de Chelva desde enero de 2004, hasta septiembre de 2013, con la que ha ganado el 2º Premio en el LVIII Certamen de Bandas “Ciutat de Cullera” en 2006 y el premio al mejor Director en esa edición, el 1er Premio en el XXXI Certamen Provincial de la Diputación de Valencia en 2007, y el 1er Premio en la segunda sección del XVIII Certamen Nacional de Bandas de Música “Ciudad de Murcia” (2008). Obtiene el 2º premio en la 38 Edición del Certamen de Altea (2009). En abril de 2011 gana el 1er Premio en la 2ª Sección del V Certamen “Vila de la Sénia” En mayo de 2012 gana de nuevo con la Sociedad Musical “Santa Cecilia” de Chelva el 1er premio en la Primera Sección del Certamen Provincial de la Diputación de Valencia. Y en Octubre de 2016 obtiene con el C.I.M “Santa Cecilia” de Yátova el segundo premio en el II Certamen de Bandes de Música “Vila de Catarroja”.

Ha realizado la grabación de varios CDs, el primero con la Unión Musical de Benaguasil dedicado a la “Antología de la Zarzuela”, y el segundo con la Unión de Almansa dedicado al Pasodoble.

Desde septiembre de 2013 hasta septiembre de 2016 ha sido director de la Banda de la Sociedad Musical Turisense de Turís. Y desde febrero de 2015 está al frente de la Banda del Centro Instructivo Musical “Santa Cecilia” de Yátova.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Certamen Provincial de Valencia'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2021
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline