Estas son las bandas que participarán en la Cuarta Sección del 43º Certamen de la Diputació de València

Las bandas que participarán en la Cuarta Sección del 43º Certamen de la Diputació de València que se celebra el 18 y 19 de mayo son estas: 

 

 

Sábado 18 de mayo de 2019, 10:30h

SECCIÓ QUARTA

40 PLAZAS
OBRA OBLIGADA: Sait de Rafael Giner Estruch 

Agrupació Musical Jove de Manuel
Pasdoble: Panorama de Godofredo Garrigues
Obra de lliure elecció: La Fortaleza de David Penadés Fasanar

La Banda Jove de l’Agrupació Musical de Manuel va ser formada a  l’any 2004 per en David Postiguillo i Moscardó, després d’un periode d’inactivitat i a partir d’un grup instrumental de 7 alumnes.

A dia d’avuí, la Banda Jove està formada per uns 45 músics d’edats compreses entre els 9 i els 18 anys que ofereixen una mitja de 5 concerts anuals dins i fora de la població de Manuel. Aquesta banda jove a actuat, d’entre altres llocs, a Gata de Gorgos, l’Olleria, l’Alcudia de Crespins, Cocentaina, Auditori de Torrent, Port de Sagunt i Carlet

En abril de 2016, pren el relleu a la direcció d'aquesta Banda Jove en Joaquin Ramon Cardona Carbonell, naixcut a Càrcer.

Es desde abril de 2018 que un exalumne d’esta banda I music de la nostra agrupacio en Vicent Sanchis Martinez es fa carrec de la direcció d’esta banda jove.


Vicent Sanchis Martínez naix l’any 1995 i comença els estudis musicals a l’escola de música de l’Agrupació Musical de Manuel.

Obté el títol superior de música amb l'especialitat d'interpretació-trompa al Conservatori Superior de Música de Badajoz. Així mateix realitza estudis de percussió i violoncel. Completa la seva formación profesional realitzant estudis de màster Universitari per al profesorat de secundaria.

Com a intèrpret ha actuat en diferents orquestres i bandes de la geografia española i d’àmbit internacional. Cal mencionar la Jove Orquestra Alemanya dels països Nòrdics-Escandinaus i la Bruckner Akademie Orchester (Jove orquestra de Munich), ambdues a Alemanya. També té una dilatada experiencia bandística, actuant en bandes tant nacionals com provincials.

Actualment realitza estudis de direcció de banda amb els mestres Jose Martinez Colomina, Juan Carlos Garcia  així. També ha realitzat cursos de direcció de bandes a Sevilla, Madrid, Senyera, Moixent i Badajoz, en aquest últim obté el premi a 'Millor director' en la categoria “novel” co-estrenant el pasdoble 'Dos Sonrisas' del Mestre Gómez Deval interpretat per la Banda Municipal de Badajoz. Ha rebut clases amb mestres de la talla de Miguel Romea, Rafael Sanz Espert, Vicent Soler Solano, Simon Percic, José Martínez Colomina entre d’altres.

En el ámbit profesional, ha format part del cos de profesors de l’escola de música de l’Agrupació Musical Enovense (l'Enova) així com actualment es professor en l'escola de música de l'Agrupació Musical de Manuel.

Vicent es un dels prepulsors de el grup de metalls de l’Agrupació Musical de Manuel així com el seu director artístic i musical. Desde Abril de 2018 es el director titular de la Banda Jove de l’Aagrupació Musical de Manuel.


Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetússer
Pasdoble: Sacumb: 40 anys fent música de Esteban Peris Aviñó
Obra de lliure elecció: Fourth Suite for band (city of music) de Alfred Reed

La Unión Musical de Benetússer se crea el día 1 de octubre de 1979, a través de la comisión gestora encabezada por Hilario Gascó y José Sanchís. Ese mismo año, se ofreció el primer concierto dirigido por José Baixauli.

Constituida la primera fase, se creó una Junta Directiva y fue nombrado director de la banda Eleuterio Ruiz.

En julio de 1988 se renueva la Junta, la cual pasa a ser presidida por Manuel Sanchís Viadel y fue nombrado director de la banda Eduardo Tarín. Desde este momento, la Sociedad creció en número de músicos, educandos, socios y calidad musical.

La Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetússer participa en numerosos festivales, actos y certámenes, en Lourdes (Francia), Oeiras (Portugal), Jumilla (Murcia), Arteixo (A Coruña), Guadix (Granada), Jarandilla de la Vera (Cáceres)…

Actualmente, está formada por 50 músicos, 70 alumnos en la Escuela de música y 300 socios.

Premios:

- Primer premio en el Certamen de Diputación de Valencia, 1991.
- Segundo premio en el Certamen Comunitat, 1991.
- Segundo premio en el Certamen de Cullera, 1994 y 1995.
- Segundo premio en el Certamen Internacional de Música de Valencia, 1994 y 1996.
- Tercer premio en el Certamen de Diputación de Valencia, 2001.
- Tercer premio en el Certamen Nacional de Bandas de Música de Almássera, 2006.


Isidro Joaquín Martínez Sáiz 

Nace en Tarazona de la Mancha (Albacete) en 1989 y comienza sus estudios musicales en la Escuela de Música de dicha localidad de la mano de Juan Ángel Picazo y Jacinto Gallego. 

Realiza sus estudios profesionales de clarinete en el Real Conservatorio Profesional de Música y Danza de Albacete con Juan Carlos Vila, obteniendo las máximas calificaciones.

En 2012 es Diplomado en Educación Musical por la Universidad de Castilla- La Mancha.

Continúa sus estudios superiores de clarinete en el Conservatorio Superior de Música 'Joaquín Rodrigo' de Valencia con Emilio Ferrando obteniendo dicha Licenciatura en 2013. Ha recibido cursos de perfeccionamiento con José Cerveró, Justo Sanz, N. Balderoy, entre otros.

En 2017 obtiene la Licenciatura en Dirección de Orquesta y Coro en el Conservatorio Superior de Música 'Joaquín Rodrigo' de Valencia de la mano de Adolfo Ramírez, Rafael Sánchez y Nadia Stoyanova alcanzando las máximas calificaciones.

En 2018 obtiene la Licenciatura en Composición en el Conservatorio Superior de Música 'Joaquín Rodrigo' de Valencia de la mano de Andrés Valero Castells, Voro García, Gregorio Gímenez y César Cano entro otros, alcanzando las máximas calificaciones y obteniendo Matrícula de honor en el último curso de Composición.

Como director, en la actualidad es el director titular de la Banda Sinfónica 'Unión Musical de Benetússer', de la 'Coral Tarazonera' de Tarazona de la Mancha desde su fundación en 2014 y del Cor 'Unió Musical L'Eliana'.

Como compositor, cuenta con un catálogo de más de 50 obras de todos los estilos: sinfónicas, de cámara, corales, pasodobles, marchas de procesión, estrenándolas en auditorios como el Teatro Circo de Albacete, Unión Musical de LLiria, Palau de la Música de Valencia o Conservatorio Superior de Música 'Joaquín Rodrigo' de Valencia entre otros y con agrupaciones como la Banda Sinfónica Municipal de Albacete, la Banda Municipal de Vitoria o la Orquesta Sinfónica del Conservatorio Superior de Música 'Joaquín Rodrigo' de Valencia.

Posee el Record Guinness del Mundo al ser el compositor y director del mayor ensemble de clarinetes (3.489) conseguido el 26 de mayo de 2018 en Mestalla.


Unió Musical d’Algímia d’Alfara
Pasdoble: María Moliner de Vicente Ortiz Gimeno
Obra de lliure elecció: Lake of the moon de Kevin Houben

La primera notícia sobre una agrupació musical al poble data d’agost de 1911 per la participació de la banda al Certamen de Bandes de València,  eixe mateix any guanyà el Primer Premi al Certamen de Bandes de Sagunt, estava dirigida per Emilio Salt Isach i contava amb una plantilla de 38 músics. En març de l’any 1933 la banda, amb una plantilla de 35 músics, guanyà el Segon Premi al Concurs de Pasdobles de Falles de València. En octubre de 1934 la banda va guanyar el Primer Premi al Certamen de Bandes de Castelló, comptava amb quaranta músics i estava dirigida per Rafael Giner Estruch. Després del parèntesi general de la Guerra Civil ressorgeix de nou aquesta agrupació  el 1940, dirigida per Manuel Muñoz, fins que vint anys després es va tornar a dissoldre.

La Unió Musical d’Algímia es refundà de nou el 1983. La seua plantilla es formà per molts dels antics músics de l’etapa anterior i per joves procedents de l’escola d’educandos, fins arribar a un total de seixanta places el 1985. El primer director d’aquesta etapa va ser Enrique Ros. El 1989 la direcció passà a mans de José Torrent Masià. Sota la seua batuta actuà en festivals de tota la Comunitat Valenciana i Catalunya, a més durant cinc anys seguits va estar la banda oficial de les festes patronals de Burgos.

Des del 2001 per la direcció passaren Antonio Soriano i posteriorment Sergio Navarro Bonaviña amb qui el 2003 realitzà un intercanvi musical amb la Banda dels Bombeiros Voluntarios d’Ílhavo (Portugal). Entre 2004 i 2009 el director titular va ser José Pascual Arnau Paredes amb qui es desenvoluparen diferents projectes. Al juliol de 2006 enregistrà el seu primer CD titulat Música des d’Algímia, i a l’agost es presentà al Certamen de Bandes de Música 'Villa de Bejís', on obtingué el 2n premi. Al gener de 2007 va fer una actuació a la Fira de Frankfurt (Alemanya) per a la promoció de les Falles de València per encàrrec de la Junta Central Fallera. En juny de eixe any la banda va oferir amb molt d´èxit el seu primer concert al Palau de la Música de València. Al juliol de 2008 la banda organitzà un altre intercanvi musical en este cas amb la banda d´Olivenza (Extremadura).

En juny de 2009 la banda viatjà a Granada per participar al Festival de Bandes de Salobreña(Granada) i en octubre de 2011 participà en la Trobada de Bandes de l’Aldea (Tarragona). En eixos anys la banda tingué de directors a Manuel Castellano i David Màrquez Pérez. Des de juny de 2012 fins desembre de 2015 el seu director titular va ser Xesco Guillem i Escobar. En 2013 va complir el seu 30é Aniversari, va ser un any ple d’actes de celebració que culminaren amb un concert al Palau de la Música de València on s’estrenaren dues obres encarregades per a l’ocasió als compositors locals, formats en la banda, Salvador Rojo Gamón i Vicent Adsuara Mora.

El 2015 mai no serà oblidat per aquesta societat. En la seua primera participació a un Certamen Provincial de València, la banda guanyà el Primer Premi i Menció d’Honor en la quarta secció. En novembre, com a guanyadora del provincial, participà en el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana  i tornà a guanyar el Primer Premi i Menció d’Honor. Tota una recompensa a l´esforç i un reconeixement a la societat per molts anys de treball.

A partir de gener de 2016 el seu director titular va ser Jaume Iborra Esteve que s’estrenà dirigint a la banda al Concert del Dia de la Música Valenciana que es cel.lebrà al Palau de les Arts Reina Sofia en Abril. Tots estos darrers concerts es recopilaren en un CD titulat 'UMA 2013-2016 Uns anys per al record', presentat el 8 de Juliol de 2017, on queda registrada en música una de les millors époques de la banda.

Entre 2017 i 2018 al front de la direcció de la banda va estar Enrique Salvador Clavell. Des de setembre de 2018 el director titular es Xesco Guillem i Escobar qui torna en una segona etapa i que tingué el seu primer concert en l’actuació de la banda a la 'IV Gala de la Música del Camp de Morvedre', acte de lliurament dels Premis Orpheo de la Música.

La societat té actualment uns 50 alumnes a l´escola, on cobreix totes les especialitats instrumentals de piano, fusta, metall i percussió. La immensa majoria dels veïns del poble menors de 40 anys han tingut una època de la seua vida relacionada amb la banda. A més, és un orgull dir que en la societat s’han format compositors, directors, professors de conservatori i músics professionals que actualment formen part de grans orquestres i que, tots ells, continuen col·laborant amb la banda.

Des de la seua refundació per la presidència de la banda han passat Magín Cotolí, José Cotolí, Francisco Peña, Pablo Vázquez, Roberto Mora i en l’actualitat el president de la societat és Ferran Soriano. Moltes persones veïnes del poble han passat també per la junta directiva i han aportat el seu treball i il·lusió. Gràcies a aquests i a la dedicació i l’esforç dels músics, han fet que la música continue sonant i ja no haja parat.


Xesco Guillem i Escobar

Naix a Faura (València) l’any 1975. Comença els seus estudis musicals a la Societat Joventut Musical de Faura i els continua als Conservatoris de La Vall d’Uixó, Riba-roja, Castelló, La Corunya i València. Obté el títol de Professor Especialista en Flauta Travessera l’any 2000 i el títol Superior de Professor Especialista en Fagot l’any 2006 al Conservatori Superior de Música 'Joaquín Rodrigo' de València. És Mestre Especialista en Educació Musical per la Universitat de València des de 1996.

Ha realitzat cursos de pedagogía musical amb els professors Jos Wuytak, Jaques Chapuis, L. Gröloc, M. Ordög i Iramar Eustachio Rodríguez on ha perfeccionat les metodologies de Willems, Kodaly i Dalcroze. La seua formació ha continuat amb cursos d’Improvisació, Informàtica Musical, Anàlisis Musical, Percussió, Tècnica Alexander, Flauta Travessera i Fagot, amb professors de reconegut prestigi com J.J. Poveda, Rafael Garcia, J.P. Hernàndez, J. Cabo, S. Sanchís i O. Giménez, entre d’altres. Ha estudiat Direcció Coral, Orquestra i Banda amb els professors Diego Ramon Lluch, Rafael Mombiedro, Werner Pafft, J.R. Pasqual Vilaplana, L. San Jaime Messeguer i Albert Argudo.

Ha sigut membre fundador de la Coral Polifònica Benicalaf i del Cor de Cambra Càntica amb qui ha estat finalista del T.I.M. el 1999 a Roma (Itàlia). Té una extensa experiència dirigint Cors de Veus Blanques i escolars. És fundador del Cor del C.P. Lleonard  Mingarro de la Vall d’Uixó (1997-1999) i el Cor l’Amistat del C.P. Joan Carles I d’Almenara (2000-2005). Ha exercit també com a professor d’Iniciació, Música de Cambra, Llenguatge Musical i Fagot a l’Escola de Música Joan Garcés Queralt de la Societat Joventut Musical de Faura (1996-2009); professor de Llenguatge Musical, Flauta i Fagot en l’Escola de Música de Bonrepòs i Mirambell (1999-2004); professor de Llenguatge Musical i director de l’Escola de Música SI-FA-SOL d’Almenara i Director de la Banda de l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara (2004-2005).

Actualment desenvolupa la seua activitat docent com a professor de Música a l’I.E.S. Honori García de La Vall d’Uixó. Com a fagotista, és músic de la Societat Joventut Musical de Faura i component de 'Strambòótik Quintet', ensemble amb qui ha aconseguit el 3er premi de la secció de 'Música de Cambra' al Concurs Internacional 'Città de Padova 2009' i la classificació per a la fase final del T.I.M. 2010 a Verona (Itàlia).

Continua la seua formació com a director de Banda amb els professors Ramón García i Soler, Tomàs Gilabert Giner, Juan Alborch Miñana, Juan José Silvestre Soler, Rafael García Martínez i Jose Rafael Pascual Vilaplana a l’Escola Comarcal Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida. 

Va ser director de l’Agrupació Musical d’Alfara del Patriarca i del seu grup Instrumental. Entre 2012 i 2015 va ser el director de la Unió Musical d’Algímia amb la que en 2015 guanyà el Primer Premi i Menció d’Honor en la cuarta secció al Certamen Provincial de Valencia i va repetir tambè Primer Premi i Menció d’Honor al Certamen de la Comunitat Valenciana del mateix any.

Des de 2015 es director del Centre Musical i Instructiu Santa Cecilia de Puçol amb qui va aconseguir en 2017 el Primer Premi en el Certamen Vila de la Sénia. Una tasca que compatibilitza des de setembre de 2018 amb la direcció, de nou, de la Unió Musical d’Algímia.

 

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Certamen Provincial de Valencia'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2021
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline