La Diputació de València convoca la 43 edició del Certamen de Bandes de Música

La Diputació de València convoca el Certamen de Bandes de Música, que en 2019 celebra la seua 43 edició els pròxims dies 18 i 19 de maig.

 

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que 'Des de l’Àrea de Cultura continuem apostant per aquest certamen, per la música valenciana i per les seues bandes'.

Les bases per aquesta edició estan publicades al B.O.P de dilluns 17 de desembre de 2019, i el termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils a partir de l'endemà a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el BOP, és a dir, fins el dia 2 de gener de 2019. Les inscripcions hauran de formular-se per mitjà de sol·licitud telemàtica, pel representant legal de cada banda.

El diputat de Cultura ha anunciat que el 10 de gener, al Saló de Plens de la Diputació de València, es farà el sorteig del qual eixiran les bandes que finalment competiran en la edició de 2019, per a que tinguen temps de preparar-se.

Podran participar en aquest Certamen les bandes de música dependents de les societats musicals federades de la província de València, repartides en cinc Seccions. La Secció Especial comprendrà aquelles bandes que es presenten al Certamen amb una quantitat de músics que no supere les 110 places; per a la Secció Primera les que no superen les 90 places; per a la Secció Segona les que no superen les 70 places; per a la Secció Tercera, les que no superen les 50 places; i per a la Secció Quarta les que no superen les 40 places.

Per altra banda, el pressupost d'aquesta campanya ascendeix a 170.600 euros, del quals 85.200 euros son per a premis -73.500 euros- i ajudes per facilitar la participació de les bandes -11.700 euros-. La resta del pressupost és per a cobrir les despeses d'organització.

Del sorteig que se celebrarà el dia 10 de gener al Saló de Plens de la Diputació de València, han d’eixir el nom de les tres bandes que poden participar en Especial, altres tres bandes en Primera i altres tres bandes en Segona. En la Secció Tercera poden participar fins a cinc bandes y en Secció Quarta tres bandes.

Les bandes concursants interpretaran dues obres, una d’obligada i altra de lliure elecció. Cada banda interpretarà un pasdoble de nova creació o que no haja estat editat, d’un compositor valencià o d’una compositora valenciana (no puntuable). Les obres obligades seran les següents:

- Secció Especial: '1889 La Filharmònica' de José Salvador González

- Secció Primera: 'Los cuatro jinetes del apocalipsis' de Hugo Chinesta

- Secció Segona: 'Díptico Sinfónico' de Salvador Chuliá

- Secció Tercera: 'Via Augusta' de José María García Montalt

- Secció Quarta: 'Sait' de Rafael Giner Estruch

Si vols saber més sobre la convocatòria fes clic ací.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Certamen Provincial de Valencia'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2021
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline