Programa del I Certamen de Música Festera de Agost

El próximo sábado 8 de Junio, va a llevarse a cabo el I Certamen de Música Festera de Agost. Será a partir de las 19:00 horas realizarán el Desfile de Bandas desde la Plaza de España y a las 20:00 horas las bandas comenzarán su actuación en el Auditorio Municipal.

Las bandas participantes serán: Unión Musical de Benidorm, la Sociedad Artístico Musical "El Valle" de Càrcer y la Societat Musical "La Nova" de Xàtiva. Cerrará el acto la Sociedad Filarmónica Unión Musical de Agost, dirigida por su director Rafael Manuel Garrigós García.

La Obra Obligada será "Danza Colorista" de Rafael Mullor Grau.

El jurado estará compuesto por: Joan Enric Canet Todolí, José Lozano Rodriguez y José Luis Molina Gomis.

Pasamos a detallarles el programa del I Certamen de Música Festera de Agost

 

Unión Musical de Benidorm

Pasodoble de presentación: Con aroma andaluz de José Luis Molina Gomis
Obra Obligada: Danza Colorista de Rafael Mullor Grau
Obra Libre: Katarsis de José Vicente Egea

Director: Miguel Angel Mas Pérez

 

Sociedad Artístico Musical "El Valle" de Càrcer

Pasodoble de presentación: Rocio de Juan M. Molina Millà
Obra Obligada: Danza Colorista de Rafael Mullor Grau
Obra Libre: Almunastir, marcha mora de Ramón García Soler

Director: Juan Carlos Sempere Bomboí

 

Societat Musical "La Nova" de Xàtiva

Pasodoble de presentación: Dolores Millà Martínez de Juan M. Molina Millà
Obra Obligada: Danza Colorista de Rafael Mullor Grau
Obra Libre: Entrada de Elda, marcha mora de Ferrer Ferran

Director: David Penadés Fasanar

 

Acto de Clausura del I Certamen de Música Festera de Agost

Sociedad Filarmónica Unión Musical de Agost

  • Paco y Raquel, pasodoble de Antonio Carrillos Colomina
  • Ser Aben, marcha mora de Rafael Mullor Grau
  • Cristiano de plata, marcha cristiana de Miguel Angel Mas Mataix
  • Abenserraig, marcha mora de Saül Gómez Soler
  • Paco Jover, marcha cristiana de Ramón Garcia Soler
  • Pepe El Gitanet, marcha mora de José L. Molina Gomis
  • Andres Contrabandista, pasodoble de Oscar Navarro

Director: Rafael Garrigós Garcia

 


Unión Musical de Benidorm

Naix el día 3 de juny de 1926, encara que desapareix fins que finalitza la Guerra Civil Espanyola i torna al 1942, mantenint-se fins a l’actualitat. És a partir del anys 70 quan viu el seus millors moments.

Diferents directors han passat per aquesta banda. Bernabé Sanchís Porta, la va dirigir fins al 1976, Rafael Doménech Pardo i José Fco. Rovira Peretó fins al 2007, Joan Iborra fins al 2011 quan s’incorpora Miquel Àngel Mas Pérez, actual director de la banda.

Nombrosos músics han passat per la "Unión Musical", resultant a dia de hui una banda simfònica de 106 músics amateurs amb una escola de quasi 200 alumnes.

Ha sigut reconeguda amb nombrosos premis en certàmens d’àmbit provincial com el XXXIV Certamen Provincial d’Alacant de 2005 on va obtindre el Primer Premi amb Menció d’Honor, d´àmbit autonòmic com el XXVII Certamen Autonòmic de Bandes de la Comunitat Valenciana on va obtindre el Primer Premi, i recentment va guanyar al "XXVII Certamen de marchas Moras y Cristianas de Elda de 2012".

Miquel Àngel Mas Pérez (1969-Sella)

S’inicia al món de la música a la Societat Unió Musical "L’Aurora" de Sella.

Ha format part de l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música "Óscar Esplà" d’Alacant i ha exercit de professor de clarinet en diversos centres com ara l’Escola de Música de la Unió Musical "L’Aurora" de Sella, Escola de Música de l’Ateneu Musical de La Vila Joiosa, del Campello.

Actualment és professor d’ensenyament secundari en l’especialitat de música i des de juny de 2011 és Director Titular de la Banda Simfònica "Unión Musical de Benidorm".


Sociedad Artístico-Musical "El Valle" de Càrcer

L’agrupació musical de Càrcer, va ser fundada en 1982, sent el seu director, Mariano Arquiola a qui van seguir mestres com, Antonio Rodriguez Castellano.

Amb la direcció d’Alba Llàcer van aconseguir el 2n premi de la tercera secció del Certamen de València de 1975 i amb Amadeo Mateu, el 1er premi de la tercera secció del Certamen de 1984, el 3er premi de la segona secció al 1986, el 1er premi de la segona secció al 1987 i el 2n premi de la segona secció al 1992.

Al novembre de 1999 es fa càrrec de la direcció José Nicolàs Esteve Colomina, qui li dona un gran impuls a la banda juvenil.

Després d’onze anys amb José Nicolàs Esteve Colomina com a director, en 2011, es fa càrrec provisionalment de la direcció, Enrique Hernandis Martinez, substituït al maig de 2012 per l’actual director, Juan Carlos Sempere Bomboí.

La banda la formen actualment una plantilla de 80 músics i una banda juvenil amb 50 músics.

Juan Carlos Sempere Bomboí (1976-Albaida)

Es professor de piano, professor superior de Llenguatge Musical, Transport i Repentització, i Llicenciat en Composició, Orquestració, Harmonia i Contrapunt pel Conservatori Superior de Música "Óscar Esplà" d’Alacant.

Ha realitzat diferents estudis de saxo, viola, cant i percussió, i estudia actualment fagot a l’Escola Municipal de Música d’Albaida. També va estudiar cursos de tècnica pianística.

En l’actualidad exerceix la docència als Conservatoris Profesionals d’Albaida i Chella, i és també director de l’Agrupació Vocal "Clarialba" de Montaverner, agrupació que amb la seua direcció ha aconseguit premis al "Certamen Nacional de Habaneras de Totana", i al "Certamen Nacional de Habaneras y Polifonía de Cuevas de Almanzora".


Societat Musical "La Nova" de Xàtiva

Es en 1861 quan esta formació musical comença a ser coneguda com a Música Nova, quedant constància d’alguns concerts.

El Mestre Ramirez va compondré l’himne a la Mare de Déu de la Seu; va presentar la Banda al Certamen de València en 1928, en el d’Alcoi en 1929; i va ser el seu treball docent tan entregat que no hi ha xativí que no recordé el seu nom.

En l’actualitat, des de setembre de 2010, exerceix la direcció de la banda David Penadés Fasanar i a la presidencia des de 2011 està Ricardo Ventura Mompó.

La Nova ha passejat el nom de Xàtiva per gran part de la nostra geografía; ha viatjat per Europa, ha participat en gravacions per a RNE i Canal 9, i no renuncia a seguir fent música, a ampliar la seua plantilla i a demostrar que l’esforç per la cultura és una cosa que val la pena. Compta per a això amb una Escola oficial de Música, la matrícula de la qual aconseguix una mitja per curs de 250 alumnes, amb un quadre de professors titulats i altament qualificats.

David Penadés Fasanar (1978-Canals)

Va cursar estudis superiors en el Conservartori "Joaquin Rodrigo" de València. Té el Premi d’Honor Extraordinari Fi de Grau Superior i Premi Euterpe de la Música, atorgat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. També és Master en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València.

Ha sigut director titular de diferents societats musicals entre les que destaquen: Unió Musical "El Xúquer", de Sumacàrcer (2001-2005), Agrupació Musical "L’Amistat", de Quart de Poblet (2006) i Agrupació Musical de Manuel (2007- 2009), amb les que ha aconseguit importants premis als diferents certàmens en els que ha participat. Actualment es el director titular de la Banda Simfònica de la Societat Musical "la Nova" de Xàtiva, activitat que compagina amb la de compositor.


Sociedad Filarmónica Unión Musical de Agost

La "Sociedad Filarmónica Unión Musical", te els seus origens al 1895.

A partir de 1922, sent director Joaquin Pastor Suay, es crea la societat amb el seu nom actual i arriba a molt bon moment musical amb una plantilla de 37 músics.

Diferents músics han exercit la direcció de la Banda com Reginaldo Barbera, que ens va deixar una joia musical, el pasdoble "Agost". En 1952 es fa càrrec de la Banda Juan Molina Payà, realitzant fins a la seua jubilació un gran treball i deixantnos nombroses composicions. A ell el succeeix el seu fill, Juan Manuel Molina Millà, músic de la banda, aconseguint situar-la a un nivell molt alt i amb qui van obtindre els primers premis als certàmens comarcals i provincials als anys 1978 i 1979. Altres directors van estar al capdavant de la banda com Adolfo Piñeiro, Paco Amaya i Vicente Perez Pellicer, fins que al 1992, un músic de la Banda, Juan José Cuenca Anton, professor del Conservatori de Sant Vicent del Raspeig, es fa càrrec de la direcció, aconseguint en els últims anys una trajectòria ascendent.

Al llarg de tots estos anys, la Societat ha mantingut la seua escola de música, realitzant en ella un treball educatiu i cultural, i sent conscient sempre que el futur de la Banda passa per les seues mans.

A l’any 2010 es fa càrrec de la direcció Rafael M. Garrigós Garcia.

Rafael Manuel Garrigós García

Comença els seus estudis musicals a l’escola de música de la Unió Musical Santa Cecilia d’Enguera, continuant-los al conservatori de Xàtiva, València, Madrid, Granada i Murcia.

Ha sigut director i professor de diferents conservatoris de la geografía española, i actualmente està treballant en el Conservatori Profesional "Guitarrista José Tomàs", d’Alacant.

Ha dirigit com a titular les bandes de Callosa d’en Sarrià, Altea i Mutxamel i els cors de Benidorm i Crevillent.

Es autor de publicacions pedagògiques que formen part de programes d’estudi de diferents conservatoris i ha compost obres per a diferents agrupacions musicals.

Algunes están editades a l’editorial AB MUSICA de València.


Certamen musica festera de Agost

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Certamen de Música Festera de Agost'

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Octubre 2020
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline