La Unió Musical de Llanera de Ranes participará en el III Certamen Nacional de Bandas ‘Vila de Catarroja

La Unió Musical de Llanera de Ranes participará en la 3ª edición del Certamen Nacional de Bandas de Música Vila de Catarroja que se celebrará el domingo 29 de octubre en el TAC Teatre Auditorio Catarroja

La banda de la Unió Musical de Llanera de Ranes será la segunda formación en actuar en esta tercera edición del Certamen Nacional de Bandas de Música Vila de Catarroja.

Bajo la batuta de Pascual Martínez Martínez, la banda de Llanera de Ranes cerrará el turno de la mañana tras la actuación de la banda del Centre Artístic Musical de Moncada.

Los de Llanera de Ranes interpretarán el siguiente programa:

Carrer Major (pasodoble)
Salvador Chuliá Hernández

Día de Pascua en Catarroja (obra obligada)
José Manuel Izquierdo

Danses a l’alba
Pascual Martínez Martínez

Director: Pascual Martínez Martínez


Unió Musical de Llanera de Ranes

En l’any 1901 es va constituir la Societat Unió Musical de Llanera de Ranes, sent el seu fundador D. Ricardo Serrano Estrela, nascut a Llanera de Ranes, qui va dirigir la banda fins el 1926.

Després la direcció de la banda va passar a mans de D. Jesus Patiño, D. Vicente Garcia Bou, Pedro Carbonell, Juan Mena i Manuel Sagi Echevarria. Pel 1965 es va fer càrrec de la banda, durant cinc anys, Manolo Vidal,músic de la banda i germà del compositor i director nascut a Llanera, D. Ricardo Vidal (autor del nostre pasdoble “Llanera de Ranes” i de l’Himne del Poble).

Més tart es succeïren en la direcció D. Francisco Baixauli, Francisco Codina, Salvador Tomás, Fernando Miralles i al 1988 José Manuel García Company. L’any 1991 passa a ser director de la banda Francisco Moral Ferri. D’aquesta etapa destaquen dos 1rs premis al Certamen Nacional de Múrcia, en 2a i 1a secció, tres 1rs premis en el concurs de pasdobles Vila d’Ontinyent, cinc primers premis al concurs de pasdobles d' Onil, entre d'altres...

Han actuat amb la societat figures del món de la música com Pierino Gamba, Luis Blanes, Adam Ferrero, Steven Mead, Jacques Mauger, Luc Urbain, Francisco Martinez, Gomez de Edeta, N. Hudson, R. i D. Chils, el Ballet Espanyol de Julia Grecos, entre d’altres.

 

 

L’any 2004 la societat va ser escollida per la Diputació de València per fer la gravació del CD corresponent a la 25 campanya del “Retrobem la Nostra Música”. L’any 2012 rep el Premi Euterpe de la FSMCV a la Participació Federal.

L'any 2014 participa al Certamen Provincial de València, obtenint el Primer Premi i la Menció d’Honor en la Segona Secció. Al novembre del mateix any participa al Certamen Autonòmic de Bandes obtenint de nou el Primer Premi i la Menció d'Honor, a més del reconeixement al millor director del Certamen i a la Banda amb major puntuació de totes les seccions.

Entre les composicions dedicades a la societat cal destacar el PD “Llanera de Ranes”(1951) de Ricardo Vidal, ”Vilarragut” (1997) i “ Als Llanerins” (1998) de Luis Blanes ,”Entre Nosaltres”(2007) d’Oscar Sempere, i també te la suite descriptiva “Festes de Llanera” (1999) de Bernardo Adam Ferrero.

La societat Unió Musical Llanera de Ranes compta amb 200 socis, una escola de música amb 65 alumnes i una plantilla de 80 músics federats. En l’actualitat està presidida per Cristian Climent i Marzal , i des de maig de 2011, la direcció de la banda està a càrrec de Pascual Martínez Martínez.


Pascual Martínez Martínez

Naix a Alcasser (Valencia) en 1965. Realitza estudis superios en l'especialitat de Clarinet amb D. Juan Vercher, i posteriorment de piano. Al 1986 obté el títol Superior de Clarinet amb menció honorifica.

Cursa estudis superiors amb Rafael Talens, D. Amando Blanquer, D. Eduardo Cifre, D. Manuel Galduf, obtenint els Títols superiors de composició i orquestració, direcció de cors, direcció d’orquestra.

Com a director convidat ha dirigit les Societats Musicals: Ateneo Musical de Cullera, Primitiva de Llíria, Tavernes de la Valldigna, la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la Orquestra de Joves d’Albacete.

Ha sigut director de les societats musicals de Yatova, Aldaia, Alcasser i Xàtiva, així com director assistent de la Jove Orquestra Valenciana

Ha exercit com a professor en els conservatoris de musica de Carcaixent, Carlet, Vall d’Uixò, Cullera i València en les especialitats de Clarinet, Harmonia, Formes musicals i Orquestra. Ha composat diverses obres per a banda simfònica, musica de cambra i orquestra. Destaca entre aquestes l’obra Danses a l’alba, recentment composada per encàrrec de la Diputació de València.
Ha sigut membre de diferents tribunals a certàmens i concursos de música.

Dirigeix l’orquestra del Conservatori de Valencia i l’Orquestra de la Societat Ateneu Musical de Cullera i, des de Maig del 2011, és director de la Unió Musical Llanera de Ranes, amb la que obtingué l’any 2014 el 1r premi i menció d'honor als certàmens de la Diputació i de la Comunitat Valenciana, així com el Premi Especial al Millor Director a aquest últim certamen.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Febrero 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline